NASZE BIEGI

Oświadczenie Zarządu KB Sobótka

Zarząd Klubu Biegacza Sobótka oświadcza, iż z dniem 21.11.2018 r. dotychczasowy prezes klubu Arkadiusz Zub zrezygnował z pełnionej funkcji.

Rezygnacja nastąpiła bez zwołania zebrania zarządu, a poprzez złożenie oświadczenia woli na ręce wiceprezesa Antoniego Stankiewicza. Odchodzący prezes nie przedstawił oficjalnych wyjaśnień odnośnie do przyczyn swojej decyzji.

Niefortunnym jest fakt, że stało się to tuż przed zakończeniem roku kalendarzowego, kiedy to prezes jest zobowiązany podsumować roczną działalność stowarzyszenia.

Zarząd czuje się w obowiązku do powiadomienia członków KB Sobótka o zaistniałej sytuacji oraz okolicznościach, jakie ją spowodowały.

W ocenie zarządu prezes Arkadiusz Zub od początku swojej kadencji wykazywał dużą inicjatywę i entuzjazm w pracach na rzecz stowarzyszenia, co skutkowało pozytywnymi efektami pracy zarówno jego, jak i całego zarządu. Do takich działań należały między innymi: zakup bramy startowej, objęcie i sprawowanie funkcji dyrektora Biegu Młodzieżowego. Klub funkcjonował prężnie, jego członkowie odnosili sukcesy sportowe, a organizacja imprez biegowych odbywała się bez zarzutów.

Z czasem wizja rozwoju klubu prezentowana przez prezesa Arkadiusza Zuba zaczęła znacząco odbiegać od wizji pozostałych członków zarządu. W ostatnim okresie propozycje prezesa często nie znajdowały poparcia większości, a jednocześnie sam prezes niejednokrotnie pozostawał w opozycji do nowych inicjatyw członków zarządu.

Zarząd, pomimo różnicy zdań w wielu kwestiach, docenia pracę, jaką Arkadiusz Zub wykonał na rzecz klubu.

Szczegółowe wyjaśnienia odnośnie do zaistniałej sytuacji oraz sprawozdanie finansowe stowarzyszenia zostaną przedstawione członkom na najbliższym walnym zgromadzeniu.

Zarząd Stowarzyszenia Klub Biegacza Sobótka

28.11.2018 r.

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/inford3/ftp/kbsobotka.pl/wp-content/themes/kbsobotka/comments.php on line 175

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także Śledzić komentarze w kanale RSS.

Współpracujemy z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się™ na Gravatar.

Warning: Undefined array key "SHOPPING_CART" in /home/inford3/ftp/kbsobotka.pl/wp-content/themes/kbsobotka/footer.php on line 84